Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Egyéb / Re:Képregényes események
« Utolsó üzenet: írta kaine Dátum Tegnap - 22:06:05 »
Egész jól sikerült a kaposvári képregényes nap. Nagyon kellemes helyünk volt, nem volt tömeg, de azért jöttek érdeklődők, és most volt idő körbenézni a többiek cuccait is, meg beszélgetni velük is. :)  :spidey: Jól éreztük magunkat.
2
Pókember és egyéb Kingpin-kiadványok / Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Utolsó üzenet: írta BlackArrow Dátum Tegnap - 20:42:59 »
Hulknak volt első száma. A sorozat hat rész után persze befulladt, nem csoda sokáig nem önálló címen futott a sorozata. Hasonló lehetett Kapinál. Mivel a karakter az 50-es évekre teljesen népszerűtlenné vált, így idő kellett, mire önálló címként el lehessen adni. Ezzel az olcsóbb átnevezési megoldással legalábbis azt az érzetett kelthették, tényleg egy bejáratott címről van legalább is szó.
3
Pókember és egyéb Kingpin-kiadványok / Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Utolsó üzenet: írta talgaby Dátum Tegnap - 18:05:25 »
Ott nem egészen emiatt. Egy új sorozat indítását be kellett jelenteni és regisztrálni kellett. Ezért, hogy megspórolják ezt a költséget, gyakran megtartották a sorozatot, csak új címet adtak neki.
A Marvelnél emellett szerepet játszott, hogy azokban az években a DC nyomdájánál voltak kénytelenek nyomni a képregényeiket, miután az, ahol addig voltak, lehúzta a rolót. És emiatt egyszerre havonta csak 6 vagy 8 (nem emlékszem már pontosan) füzetet adhattak ki. Emiatt volt amúgy sok sorozatuk kéthavi.

Amit mondasz, az a 40-es évek. mivel akkoriban havonta több tucat új cím jött ki, az élettartamuk sokszor napokban volt csak mérhető. Így az olvasók egyszerűen ódzkodtak az első számoktól, mert teljesen bizonytalan volt, hogy lesz-e második. Ezért rengeteg sorozat első száma csak egy próbanyomat volt, ami sose került újságosokhoz, oda már a második vagy harmadik (néha egyenesen a negyedik) szám ment csak, mert így olybá tűnt, hogy már egy „bejáratott” címről van szó. Nagyon kevés olyna kiadó volt, ami tényleg ki mert adni igazi első számokat.
4
Pókember és egyéb Kingpin-kiadványok / Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Utolsó üzenet: írta Vorador Dátum Tegnap - 16:58:57 »
Nem, hanem jelenleg a marketingesek az első számokat és a százzal osztható kerek jubileumiakat erőltetik. Tény, hogy ezeknek az eladásai általában minimum kétszer akkorák mint a többi számé.

Érdekes, hogy régen pedig óvakodtak az első számoktól, és több híres hős v1 sorozatának nincs első száma, mert egy másik képregényt nevezték át és annak a számozását folytatták. Pl.

- Captain America v1 a 100. számmal indul, előtte Tales of Suspense volt, amelynek az 58. számától kezdett el szerepelni Amerika Kapitány és csak 30 számmal később nevezték át az újságot
- az Incredible Hulk címe a 101. számig Tales to Astonish volt, melynek az 59. számában szerepelt először Hulk
- Doctor Strange a Strange Tales átnevezése a 169. számától
5
Pókember és egyéb Kingpin-kiadványok / Re:Peter Parker Pókember
« Utolsó üzenet: írta Green Goblin Dátum Tegnap - 14:55:02 »
A PPP mely részeibe szerepel fekete macska?
6
Pókember és egyéb Kingpin-kiadványok / Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Utolsó üzenet: írta Zöldlámpás Dátum Tegnap - 11:13:04 »
Igen, a Superior Spider-manban  az volt a jó hogy , {minimális Spoiler }  Oktopus  dokinak  voltak  emberbaráti vonásai . Tett néha , néhány elégé emberi és  segítő szándékú  dolgokat is .Ami tőle elég meglepő  ;)
8
Egyéb / Re:Videojátékok
« Utolsó üzenet: írta talgaby Dátum 2017. Június 23. - 22:11:21 »
Tyranny. Az összes PoE csapattárs személyisége pontosan ugyanaz: „Jaj, valami nagy-nagy szörnyűség történt az életemben, amitől a személyiségem egysíkúan mogorva/zárkózott/titkolózó/önutáló, de ha végighallgatod a kb. 12e szavas monológomat, ami beszélgetésnek minősül mert hatsoronként mondhatsz egy »folytasdot«, akkor a végén egyetlen mondatodtól minden lelki gyötrelmem egycsapásra megszűnik”. Ha játszottál a KotOR 2-vel, akkor ez dettó ugyanaz, csak még több nyavalygással.
Tyrannyban jóval kevésbé interaktívak, de legalább kissé érdekesebb a pontosan egy darab személyiségjegy mindenkin, plusz a KotOR 2-höz hasonlóan itt is lehet pozitív és negatív irányba befolyásolni mindenkit, ami különböző bónuszokat nyit meg. Viszont nincs egy darab személyes küldetésük se, csak élőpajzsnak és plusz dialógusnak vannak. A PoE-ben azért legalább némelyiküknek kijutott egy normális történetszál amellett, hogy végtelen sóhajtozásokat kelljen végighallgatni. (Durante monológjai hírhedten hosszú olvasmányok, másfelől tényleg hitelesen adják vissza egy mindenkivel mogorva vénember zsörtölődéseit, amiknek az égvilágon semmi értelmük nincs.)
9
Egyéb / Re:Videojátékok
« Utolsó üzenet: írta Vorador Dátum 2017. Június 23. - 21:43:02 »
talgaby: Köszi!

A csapattársak melyikben sikerültek jobban? (személyiségileg)


***

Basszus, az összes Pókember játékot levették Steamről és a Young Justicet is. :(
10
Pókember és egyéb Kingpin-kiadványok / Re:Kingpin next
« Utolsó üzenet: írta kaine Dátum 2017. Június 23. - 21:04:21 »
Nem, így lesz, ahogy írtad. Úgy jön ki a 10 rész.
Oldalak: [1] 2 3 ... 10