Bejelentkezés

Kosár

 x 

A kosár üres

Jövő évi Új Bosszú Angyalai – tavasszal folytatjuk a következő nagy Marvel esemény, a Titkos Invázió előzményével, vagy inkább kiváltó okával. 6 részes lesz. 

Y: sajnos úgy tűnik, hogy könyvben nem fogjuk tudni folytatni ismét ezt a nagyszerű történetet. Bár a tavaszi börzén nagyszerűen indult, majdnem 100 darabot eladtam belőle (a Vertigókból régebben 50-60 darab ment el a börzéken), a könyvesboltokból nem igazán fogy. Az eltelt 7 hónap alatt összesen még 100 fogyott belőle. Mondanom sem kell, hogy ez nagyon kevés. Vagy az van, hogy összesen ennyi embert érdekel Yorick története, vagy a rosszabb: hogy sokan kivárnak a vásárlással, hogy lesz-e folytatás, amivel szó szerint halálra ítélik a sorozatot.

Még egyetlen lehetőséget látok a folytatásra: Amikor voltam a bolognai könyvvásáron, és ott találkoztam a DC képviselőivel, mondták, hogy nekik nagyon nem jó, ha félbemarad egy sorozatuk, ezért akár kedvezményekkel is, de segíteni fognak, hogy végigmehessen. Bár egyszer már elutasították a Fan Comics tervezetet, talán ezzel most megengedik. Akkor mindössze 200 példányt fogok készíteni, hogy azok, akik tényleg szeretnék, végigolvashassák (még csak drágább sem lesz, mert 48 oldalasával lesz kb. 1200-1500 ft, csak akkor füzetben jön, viszont jóval gyakrabban: évente akár négyszer is, vagyis sokkal gyorsabban haladunk majd). Reméljük, megengedik majd.


Képregények az újságosoknál: 


Azt tudtam, hogy a Kingpin nem annyira nagy kiadó, hogy a nyakunkba vegyünk egy havi Pókember képregényt országos terjesztéssel, ami sok ezer példányt jelent. Kaptam javaslatokat, hogy adjak ki 3 havonta Pókember különszámokat újságosnál, vagy 4 havonta vastagabb kiadványokat, de azzal nem lenne meg a folyamatosság érzése, a folytatólagosság. Akkor nem lehetne folytatásos sztorikat közölni, mert 3-4 hónap alatt az ember elveszíti az érdeklődését kicsit.

Végül négy hónapnyi egyeztetés után a következőre jutottunk:

Az első – és talán az összes közül a legfontosabb - hír az, hogy jövőre folytatjuk a Pókemberes Polgárháború kiadását – méghozzá füzetben, újságosoknál, országos terjesztéssel. És természetesen nem állunk meg a PH-nál, nyomjuk tovább.

Mivel a havi Pókember kiadása szóba se jöhetett, így hát a kiadó jellegéből adódóan két dologban rosszabb lesz a Pókember kiadás, mint eddig volt (ellenben egy csomó másban meg jobb).

A legelső az, hogy a Pókember újra csak kéthavi megjelenésű lesz. Legelsősorban azért, hogy biztosabb lábakon álljon, hogy ne szűnjön meg pár szám után.

Mentségünkre legyen szólva, amikor bő 10 évvel ezelőtt egyszer már megszűnt a Pókember, és a Semic újraindította, még ők sem merték havilapként indítani, pedig ők nagyságrendekkel nagyobb kiadó voltak, mint a Kingpin. Ráadásul 24 oldalon tették mindezt. Gondolom, mindenki emlékszik rá, 5 perc alatt végig lehetett olvasni az Ultimate sztorit, majd várhattunk 2 hónapot az újabb 5 percre. Ennek totálisan ellene vagyok, szerintem a kéthavonta 24 oldal, az majdnem semmi, úgyhogy mi ezt nem lépjük meg, hanem tartani fogjuk a 48 oldalt.

A második – és utolsó – rossz hír az, hogy az új Pókember képregény Kingpin-méretű lesz. Ennek pusztán anyagi okai vannak. Adott volt eddig a Semic-féle Pókember, amely nagy méretű volt, de szörnyen rossz minőségű. Ők 20 évnyi tapasztalattal a hátuk mögött sem tudtak olyan megoldást találni, hogy ne legyen jóval drágább a képregény, de jobb minőségű legyen. Én se emelném az egekbe az árát, de azt a minőséget, amit ők adtak, vállalhatatlannak tartom, így valamiből engedni kellett. Mivel a Kingpin-képregények eddig is valamivel kisebb méretben jelentek meg, és ezzel közel sem volt annyi embernek problémája, mint a semices minőséggel, ezért ezt választottuk. Mondjuk úgy, hogy ezt kellett beáldozni a 48 oldal és a minőség kedvéért.

Ezzel már el is jutottunk a minőséghez. Mivel arra érkezett a legtöbb panasz az évek során, egyértelműnek tűnt, hogy ezt mindenképpen meg kell változtatni. Jó hírem van, a Pókember éppen ugyanolyan minőségben fog megjelenni, mint a könyveim: vagyis fényes lapon, nagyon szép színekkel. Még a borító is vastagabb lesz egy leheletnyivel.

Ár: Utoljára 850 forintba került egy Pókember képregény. Először arra gondoltam, hogy tartani kéne, hogy minden rendben legyen, de aztán eszembe jutott, hogy ha azt akarjuk, hogy a szülők is megvegyék a képregényt a gyerekeknek, akkor a lehető legalacsonyabb áron kell adnunk.  Alighanem a Semic is így gondolkodott, csak ők ezt a minőség rovására tették, mi meg inkább a méretet áldoztuk be -, vagyis a megjelenő Pókember olcsóbb lesz, mint eddig, ha nem is túl sokkal: 790 ft lesz az újságosi ára.

Aztán a postai kézbesítés. Bár előfizetést még nem tudunk indítani, de mindig van utánrendelés is, illetve hát előbb-utóbb biztosan lesz előfizetési lehetőség is. Tenni fogunk róla, hogy az elküldött képregény jó állapotban érjen célhoz, ne legyen gyűrött, szakadt, vagy éppen vizes, ha kilóg a postaládából. Itt különben van előnye a kisebb méretnek, mert jobban befér egy borítékba, és a ládába. Az előfizetési díj szinte csak jelképesen lesz olcsóbb, mintha újságosnál vennétek meg (úgyhogy én mindenkit arra bátorítok, hogy amennyiben megtehetitek, az újságosnál vegyétek meg a Pókembert), merthogy én buborékos borítékban fogom postázni őket, nem csak beledugva egy nyitott tasakba.

Végezetül pedig egy nagy örömhír: nem a Pókember lesz az egyetlen képregény az újságosoknál, hanem a Marvel Extra is visszatér az újságosokhoz, kéthavonta!

Volt valaha a megboldogult Fan Comics tervezetünk, úgy éreztem, abból még ki lehetne hozni valamit. Az ugye úgy volt, hogy 4, vagy 6 szám egy évben és 1250 ft darabja, és az lett volna a lényege, hogy azok, akiknek kevés a megjelenő Marvel képregények mennyisége, azok tudjanak még venni többet belőle – viszont ők nincsenek annyira sokan, hogy újabb könyvet adjunk ki miattuk. Mivel az eredeti terv le lett fújva, muszáj volt más irányba elindulni.

A Marvel Extra nem lesz kapható az összes újságosnál, csak a nagyobbaknál (Relay és Inmedio – ezek főleg aluljárókban és bevásárlóközpontokban találhatóak meg), és korlátozott példányszámban jelenik majd meg: 1000 darab mindösszesen. Ugyanúgy 48 oldalas lesz, ugyanolyan minőségben, vagyis fényes lapon, viszont a kisebb példányszám miatt az ára kicsit borsosabb lesz: a Pókemberhez képest 200 ft-tal drágább, 990 ft. Mondhatom, hogy csak sikerült a Fan Comics eredeti tervét megvalósítani: elérhető lesz még egy Marvel képregény kéthavonta azoknak, akik szeretnének még többet, ráadásul nem is 1250 ft lesz, csak 990.

Természetesen felváltva fog megjelenni a Pókemberrel.

Tehát mondhatjuk, hogy újra lesz havi képregény az újságosoknál, csak éppen nem mind Pókember.

 

MIK LESZNEK BENNE? 

Pókember:

Ott folytatjuk a Polgárháborút, ahol év elején abbamaradt. Mivel a PH 6 részes, és mi egész évre szerződtünk, ezt a sztorit 3 szám alatt letudjuk. Utána az Amazing címen a Back In Black sztori jönne, de az már egyenesen belevezet a Brand New Day-be, amit még egy darabig próbálunk elkerülni, úgyhogy kiadunk minden jó sztorit ebből az időből, ami a többi Pókember-címen ment. Ha csak egyetlen hetet visszaugrunk az időben, máris találunk egy olyat, ami egy időben történik a Semic által kiadott PH előzményekkel: amikor Vasember megcsinálja Pókembernek a Vaspók ruhát. Szó szerint a sztori közben fogja felvenni először Peter. Utána pedig olyan részek lesznek, amiből azt tudhatjuk meg, amit a fő PH-részekből nem: hogy amikor Pókember átáll a másik oldalra, vagyis ismét üldözni fogja a törvény őt, hol bujkál MJ-nel és May nénivel, kik próbálják elkapni őt, hogy alakul a magánélete és tanári állása az iskolában, azok után, hogy felfedte magát ország-világ előtt. Nagyon jó sztorik vannak köztük, kitűnő rajzolókkal, sőt, festőkkel, mert lesz benne festett képregény is.

Marvel Extra:

Az eredeti elképzelés szerint teljesen más történetek lettek volna benne, mint most. Adta volna magát, hogy a Pókember-Fáklya sorozat egy másik részét tegyük bele nyitásnak, mert nagy siker volt a ME könyvben is, de a Panini ragaszkodott hozzá, hogy valami Bosszú Angyalai, vagy annak tagjairól szóljon az egész éves kiadás, mert jövőre jön a film. Végül abban egyeztünk meg, hogy indítunk polgárháborús történetekkel, amelyek még jelentősnek tűntek a nagy eseményben, de nem volt benne sem a fő miniben, sem a pókemberes részekben. Utána lesz tényleg Bosszú Angyalai, de nem az Új, hanem az eredeti. A PH után ugyanis az addigi Új Angyalok két részre szakadnak, Pókemberék illegalitásba vonulnak, úgyhogy Vasember megszervez egy újabb, hivatalos BA csapatot. Ezt is Bendis írja különben, és visszatér rajzolni Mark Bagley – sokkal jobban, mint ahogy az Ulti Pókembert rajzolta. A tavaszi Új Bosszú Angyalai könyvünk elég durván fejeződik majd be –az új nagy Marvel-esemény, a Titkos Invázió előjátéka -, és ez a Bosszúangyal sztori egészen pontosan onnan folytatódik, ahol az véget ért.

Lesz benne továbbá Vasember és - mert az kapta a legtöbb szavazatot a börzés játékon – Hulk.

Ez minden. Smile

Hozzászólások   

#21 kaine 2011-10-22 17:27
Mármint úgy értetted, hogy épp akkora, mint a Marvel Extra és az Y. :)
Nem lesznek kisebbek.
Sajnálom, hogy a füzetek már nem érdekelnek, pedig nagyon szép minőségűek lesznek. Hátha csak az eddigi minőség rettentett el eddig.
#22 david_peter 2011-10-22 19:51
#4:
http://www.kepregeny.net/spider-man-one-more-day-retconaljunk/
http://www.kepregeny.net/spider-man-brand-new-day/

Elolvastam ezeket a cikkeket, és ha tényleg ilyen gáz a BND, akkor szomorú leszek...

Ezt a BND-t amúgy szintén retconolják majd, vagy napjainkban is ez a status quo van érvényben?
+1 #23 kaine 2011-10-23 09:20
Szerencsére messze nem ilyen rossz a helyzet azóta. A BND tényleg szörnyen gyenge (nem véletlen, hogy az addigi összes jó sztorit ki szeretném adni előtte).
Egy darabig sok közepes, vagy gyenge történet jelent meg (egy-egy jobbal közte), majd belátták, hogy egyedül Dan Slott tud normális Pókembert írni (aki a Marvel Extrában a Pók-Fáklya sztorit írta), úgyhogy átadták neki az egészet egyedül, és már egy jó éve csak ő írja a Pókembert. Azóta megint nagyon jó. Csak sokat kellett várni rá.
-4 #24 Zerosource 2011-10-25 17:15
Úgy szeretem, amikor folyamatosan húzzák le a BND-t és így sok ember még esélyt sem ad neki...mert hiába olvashattál esetleg el minden létező Pókember történetet kaine, ízlések és pofonok. Én várom, mert Zeb wells munkásságán kívül hosszú idő óta először tetszett a sorozat, nem hiányzott Mary Jane, nem hiányzott hogy Peter facéran egyből playboy legyen, jó új ellenségek, Mr.Negatív és végre visszatérő régiekkel találkoztam (tehát megkaptam amit akartam fél óra óra szórakozást)...és inkább várom,mint az ugyanúgy lehúzható mégtöbb Vaspókot a népnek történeteket...
#25 kaine 2011-10-25 19:55
Te valami ellendrukker vagy, vagy mi? :) Eddig még mindenre csak negatívumokat mondtál.
Én elhiszem, hogy ízlések és pofonok, csak éppen amikor 100 Pókember-barát olvasóból 99 azt mondja, hogy a BND rossz, te meg azt, hogy jó, akkor nem biztos, hogy a kiadások hozzád fognak igazodni. 8)
+1 #26 Zsolti 2011-11-06 12:39
Szia Tomi! Most regisztráltam az oldalra! Először is szeretnék gratulálni a Kingpin kiadónak és sok sikert kívánok a jövőre megjelenő két új füzethez - mindegyiket venni fogom. Örülök, hogy jó minőségű füzeteket kapunk, de a kis méretet sajnálom; inkább vennék normál méretű 24 oldalasakat kb ugyanannyiért, de tudom, ezzel sokan nem így vannak, szóval megértem. Csak ne késsen annyit, mint anno a semic-es képregények (az aktuális havi szám következő hónap végén jött ki, meg hasonlók)!
A One More Day / Brand New Day vitához is szeretnék hozzászólni. Nekem nincs semmi bajom a polgárháborúval, el is lehet húzni a dolgot, de gondolom nem lehet a végtelenségig csinálni, előbb-utóbb be kell következnie a OMD-nek. Ami mellesleg (lehet dobálni a köveket) az egyik legeslegkedvencebb Pókember-történetem. :) Brand New Day? Hát az olyan, amilyen, mondjuk nem sokat olvastam belőle, csak elvétve, de nem tartom szörnyen rossznak. Szóval felőlem jöhet. Így az olvasói tetszés-index már 100-ból 2! :)
+1 #27 kaine 2011-11-06 18:08
Helló! Köszönjük! Nagyon remélem, hogy nem fog késni - ha csak rajtam múlik, akkor biztosan nem, mert az egyik legszigorúbban fogom venni a megjelenési dátumot (de persze késhet ezer más ok miatt is, sajnos). Na de annyit, mint a múltkoriak biztosan nem fog.
A Polgárháborút nem szeretném elhúzni, gyakorlatilag 3 szám után véget is ér. De a következő történetek az akkor létező 3 Pókember-címből kettőben nagyon jók, azokat semmiképpen nem szeretném kihagyni.
Nem dobálnék, a OMD szerintem is egy rendkívül jól megírt történet - más kérdés, hogy egyenesen belevezet a BND-be, de akkor is. Végül is minden út a BND-be vezet előbb-utóbb, vagyis kábé 2 év, és az összes címen eljutunk odáig.
#28 jukjuk 2011-11-25 20:34
Szia Tomi! Bevallom egy ideje már nem követtem a Pókemberes híreket, mivel kissé kiábrándult voltam a Semices Pók befuccsolása miatt, és nem is láttam sok esélyét, hogy hazánkban még valaha is lesz Hálószövő pajtás újságárusnál. Aztán mit ad Isten, ma a KN egyik Facebookos linkjére kattintva, hatalmas meglepetésemre azt olvasom, hogy a jó öreg kedvencem ismét visszatér!:roll: ráadásul a szuper Kingpin-féle minőségben :lol: a Marvel Extrának is nagyon örülök.Csipkedtem magam, hogy nem álmodom-e....de most már látom, hogy nem. Ez egész egyszerűen fantasztikus. :-)
+1 #29 jukjuk 2011-11-25 20:35
Viszont volna egy olyan problémám, hogy pont februárban kimegyek valószínűleg melózni Angliába, és lövésem sincs, hogy miként fogok hozzájutni kedvenc hősöm történeteihez és a Marvel Extrához, mivel gondolom, hogy külföldre nem igazán postáztok... :sad: Tudsz erre valami megoldást? Vagy marad az utólagos félévi vagy évi adag megrendelése? Válaszodat előre is köszönöm, és azt is, hogy a hosszú évek során, töretlen lelkesedéssel és elhivatottsággal álltál/állsz ki a magyar Pókember képregény ügye mellett. Ha az ország vezetői ilyen mentalitással bírnának a saját területükön, azt hiszem Magyarország lenne a legirigyeltebb hely a bolygón!
Még egyszer köszi mindent! ;-)

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges!

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés

Bejelentkezés

Képregényboltunk

Megnyílt a Kingpin képregénybolt!

1211 Budapest, II. Rákóczi F. út 107-115/C
 

Nyitvatartás:

  • szerdánként 12-19 óráig
  • szombatonként 11-15 óráig
Néhány termékünk postázását nem vállaljuk, ezeket kizárólag boltunkban van lehetőség megvásárolni.

Események

Budapest Comic Con 

Hungexpo

2024. 05. 18-19.

 

53. Fővárosi Képregénybörze

KMO

2024. 07. 07. 

 

 

 

 

 

Előkészületben

  • Hihetetlen Pókember 2024/3 különszám
    Megjelenés: 2024. június eleje
    Lee-Ditko Pókember 2.
    ldp2 00
    Megjelenés: 2024. május vége
    Marvel Legendák 32.
    Megjelenés: 2024. június közepe
    Batman 2024/3
    Megjelenés: 2024. 
    Peter Parker Pókember 19.
    Megjelenés: 2024. július 
    Marvel+ 10.
    Megjelenés: 2024. július



Státusz

KÖVETKEZŐ KIADVÁNYUNK ÁLLAPOTA: 

Peter Parker Pókember 19: fordítás alatt
Marvel+ 10: fordítás alatt
Hihetetlen Pókember 2024/3: rendelhető
Marvel Legendák 32: beírás alatt
Batman 2024/3: tárgyalás alatt
Pókember kötetek 5: szerkesztés alatt
Új Marvel Extra 3: megjelent
Lee-Romita Pókember 2: megjelent
Az Új Bosszú Angyalai 5 - megjelent
Lee-Ditko Pókember 2: nyomdában
Venom 2: megjelent
Titkos Birodalom 2: megjelent
Marvel albumok 14: fordítás alatt

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja.